pátek 24. května 2013

Kočky s křídly


V jakési malé vesničce byla nalezena mumie kočky. Kočka ale nebyla obyčejná, měla totiž křídla. Mumie byla také poměrně zachovalá, proto můžeme popsat, jak křídla vypadala. Křidélka byla podobná netopýřím, byla blanitá a kočce vyrůstala z oblasti lopatek.  Zajímavé je také to, co se dělo s místem, kde se kočičí mumie nacházela.




V domě v této nejmenované vesnici nikdo nebydlel celá léta. Po čase dům koupil nějaký muž a rozhodl se zchátralý dům zrekonstruovat. Při výkopu na přilehlé zahradě byla nalezena lebka kozla a dvě zbraně. Pes, kterého si nový majitel přivezl s sebou, se začal chovat zvláštně. Byl nervózní a po několika týdnech ochrnul na zadní nohy.  Když ho odvezl domů, po čase se opět uzdravil. Majitel ale také trpěl neobvyklými bolestmi hlavy, doktoři u něj našli nádor mozku. Po několika týdnech také zkrachovala jeho firma. Všechny tyto pohromy začaly v moment, kdy byla nalezena kočičí mumie.


Kočka samotná byla nalezena při bourání zdi, byla totiž zazděná. Podobný tvor se objevil na rytině z roku 1667. V červnu roku 1949 byl nahlášen útok na malé, asi pětileté dítě. Zaútočila na něj téměř desetikilová kočka, která měla rozpětí křídel 60cm. Křídly pohybovat mohla, ale létat ne, vzhledem ke své váze. V roce 1966 bylo to samé stvoření pozorováno v Ontariu, ale bylo pozorováno za letu. Předpokládá se, že kočky s křídly žijí dodnes, jen nejsou hlášeny.


zpracovala Kristýna Makarovová